کاور ترسیدن در تاریکی؛ اصلی

روش های اساسی برای رها یافتن از ترسیدن در تاریکی که چاره ساز است.

خلاصه ابتدایی:

ترسیدن یک کودک از تاریکی امری طبیعی محسوب می شود اما برای بچه هایی با سن بالاتر و طبیعتا بزرگسالان، نباید عموما چنین ترسی وجود داشته باشند، ترس از تاریکی فوبیایی که در سنین خاصی شاهد آن هستیم.

به دلیل ترس از تاریکی، فردی که با این فوبیا روبرو است سعی می کند از موقعیت هایی که در آن نور کافی وجود ندارد دوری کرده و در صورتی که در تاریکی قرار می گیرد احساس اضطراب و نگرانی به او وارد می شود.

در همین راستا در این مطلب از سایت ترسناک دانلود با بررسی ترسیدن از تاریکی و اطلاعات جامع و کامل در رابطه با آن و رهایی از این فوبیا، شما را بیشتر آشنا می کنیم پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

بدنه محتوا:

ترس از تاریکی، جزء ترس هایی به حساب می آید که یک کودک خردسال ممکن است تجربه کند که این ترس، مبتنی بر واقعیت نیست و کاملاً به دلیل ذهنیات و فرضیات شکل گرفته در ذهن آن کودک ایجاد می شود یک کودک ممکن است از این ترس داشته باشد که یک هیولا یا موجود ماوراء الطبیعی زیر تخت او مخفی شده است و از سوی دیگر، افراد بزرگ سال نیز که از تاریکی ترس دارند قاعدتا این ترس برای آنها یک رنج محسوب می شود و این امکان را فراهم می کند تا با حملات عصبی مواجه شوند.

پوستر ترسیدن در تاریکی؛ ۰۱

علائم آشکار ترسیدن در تاریکی:

فرد باید به دنبال علائم خاصی باشد تا بفهمد که آیا ترس او طبیعی است یا ترس او ناشی از ذهنیات او است از مهم ترین علائم این فوبیا می توان به موارد زیر اشاره نمود:

◉ اضطراب و افزایش ضربان قلب

◉ لرزش دستان و مور مور شدن

◉ احساس گر گرفتگی در بدن و ناراحتی معده

◉ مشکل در تنفس و احساس تنگی در قفسه سینه

◉ سردرد و تعریق

چگونه مسئله مهم ترس از تاریکی را می توان تشخیص داد؟

برای تشخیص راحت تر ترس از تاریکی باید به سراغ پزشک بروید و در مورد تمام علائم خود در هنگام تاریکی با او به صورت کامل صحبت کنید همچنین اگر در گذشته سابقه مراجعه به روان پزشک را داشتید لازم است تا این نکته را نیز به پزشک خود بگوئید پس از آن، پزشک ممکن است با استفاده از معیارهای تشخیصی کتابچه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی که به آن DSM-5 نیز گفته می شود مراحل تکمیلی تشخیص فوبیا را انجام دهد پس توصیه می شود در صورت احساس اضطراب، به خصوص در تاریکی، مشکل خواب یا سایر علائم مرتبط با ترس از تاریکی، با پزشک خود ارتباط بگیرید و همه موارد را با او در میان بگذارید.

این مطلب را از دست ندهید. ⇦ (۵ فایده ترس که در زندگی ما تاثیر بسزایی خواهد داشت.)

درمان علمی ترس از تاریکی:

ترس از تاریکی به نحوی می باشد که منشأ دقیق این فوبیا مشخص نیست اما مطالعات نشان می دهد که علت دقیق این فوبیا تاریکی نیست بلکه خطرات ناشناخته ای است که می تواند در تاریکی وجود داشته باشد.

درمان ترس از تاریکی می تواند متناسب با شرایط افراد متفاوت باشد یعنی برای برخی، درمان شناختی رفتاری می تواند کمک کند در حالی که برای برخی از افراد، داروها می توانند مفید باشند و روند درمان به شدت ترس بیمار نیز بستگی دارد.

روش های درمان ترس از تاریکی:

۱ـ مواجهه درمانی: این گزینه درمانی یکی از روش های رایج و کاربردی برای درمان است که در آن بیمار در معرض رویدادهای خاصی قرار می گیرد که می تواند به او کمک کند تا با فوبیای خود کنار بیاید و ممکن است کمی خطر در هنگام اجرای این روش درمانی نیز وجود داشته باشد بنابراین برای همه مناسب نیست و صحبت در مورد وضعیت خود با پزشک، یک عامل کلیدی برای تعیین نوع درمان مناسب است.

۲ـ مدیتیشن: کشیدن نفس های عمیق و آرام کردن بدن به نوعی می تواند در مقابله با هر نوع فوبیایی، کمک بزرگی به شما کند همین طور انجام این کار می تواند به آرامش ذهن بیمار کمک کرده و در عین حال، استرس و نگرانی را تا حد زیادی کاهش دهد.

۳ـ شناخت درمانی: شناخت درمانی معمولاً همراه با مواجهه درمانی استفاده می شود با این حال این روش درمان به شدت ترس بیمار نیز بستگی دارد در این درمان از انواع روش ها و اطلاعات پایه برای غلبه بر ترس استفاده خواهد شد با این حال این روش درمان باید تحت راهنمایی یک متخصص مراقبت های بهداشتی انجام شود تا تأثیر مثبتی به همراه داشته باشد.

پوستر ترسیدن در تاریکی؛ ۰۲

نحوه مقابله با ترسیدن در تاریکی:

رایج ترین راه برای مقابله با ترسیدن در تاریکی، ترکیب کمک پزشکی و مدیتیشن است کسانی که از حملات عصبی یا اضطراب ناشی از تاریکی رنج می برند باید به دنبال راهکارهایی برای غلبه بر آن و کاهش علائم ناشی از این فوبیا باشند شما باید عامل ترس را کشف کنید یعنی بیمار باید سعی کند با انجام مدیتیشن، ترس را کمتر کرده تا در نهایت بتواند به خوبی بخوابد سعی کنید افکار منفی خود را کاهش دهید و در شب زیاد فکر نکنید روی ویژگی های مثبت شب و تاریکی تمرکز کنید و به این فکر کنید که در تاریکی واقعاً می توانید استراحت کنید همچنین انجام تمرینات آرام سازی عضلانی نیز پیشنهاد می شود زیرا به کاهش استرس کمک می کند دستور پزشک خود را نیز دنبال کنید و طبق راهنمایی های او عمل کنید تا بر ترس خود غلبه کنید.

ترسیدن در تاریکی با یک اختلال خواب مانند بی خوابی می تواند مرتبط باشد البته درمان بی خوابی، خود مقوله ای جداگانه است که نیاز به مطالعه بیشتر دارد به همین دلیل است که برای این موارد، مراجعه به مشاوره همیشه می تواند یک گزینه خوب باشد البته توجه داشته باشید تاریکی چیزی است که بیشتر مردم را می ترساند ما به عنوان انسان، به شدت به حس بینایی خود وابسته هستیم مثلا وقتی در شب، همه چراغ های خانه ناگهان خاموش شوند به طور یقین توانایی دید خود را از دست می دهیم و قطعاً این اتفاق بر حس کنترل و قدرت ما تأثیر می گذارد اما اگر این ترس، بیش از حد باشد نیاز است تا با آن مقابله کنیم.

۱ـ آماده کردن اتاق برای خوابیدن: شما می توانید با تبدیل اتاق خود به فضایی شاد و دلپذیر برای خواب، برخی از ترس های خود را از بین ببرید همچنین رنگ هایی را انتخاب کنید که دکور اتاق را شاد و گرم می کنند همه چیز را زیبا و مرتب جلوه دهید و اتاق خود را جادار و عاری از هر گونه شلوغی نگه دارید.

۲ـ تاریک کردن اتاق به صورت تدریجی: خوابیدن در تاریکی به شما خواب عمیق تر و آرام تری را می دهد انجام این کار، شما را تشویق می کند تا بتوانید خواب آرامی را در پیش داشته باشید با این حال نیازی به خاموش کردن کامل چراغ ها در اتاق نیست و شما می توانید نورها را با توجه به سطح راحتی خود در هنگام خواب، کم یا زیاد کنید.

۳ـ آرامش قبل از خواب: پیشنهاد می شود که قبل از رفتن به رخت خواب، خود را در حالتی آرام و مراقبه قرار دهید یعنی مواد کافئینی که شما را بیدار نگه می دارند و ضربان قلب شما را بالا می برند مصرف نکنید از وسایل الکترونیکی دوری کنید یک موسیقی ملایم گوش دهید یا کمی مطالعه کنید حتی می توانید کمی چای بابونه دم کنید و بنوشید و سعی کنید از هر چیزی که برای شب به شما استرس وارد می کند مانند کار لحظه آخری، جدا دوری کنید.

۴ـ خوابیدن با حیوان خانگی: افراد جوان می توانند با والدین یا خواهر و برادر خود بخوابند با این حال اگر چنین شرایطی را ندارید یکی از راه های کاربردی، داشتن یک حیوان خانگی است حیوانات خانگی بسیار آرامش بخش هستند و ممکن است به شما کمک کنند تا در تاریکی مطلق بخوابید و مشکلی در این زمینه نداشته باشید.

۵ـ به چالش کشیدن ترس ها: اگر در نیمه شب، صدایی شنیدید باید خود را تشویق کنید که فوراً با ترس های خود مقابله کنید شما باید خودتان ببینید چیزهایی که در ذهن خود تصور می کنید واقعاً ناشی از رویدادهای قابل توضیح هستند یعنی ممکن است واقعا آن صدا در نیمه شب، صدای شدت باد در پشت پنجره اتاق یا صدای استارت ناگهانی موتور یخچال در داخل آشپزخانه بوده است.

نتیجه گیری:

به خاطر داشته باشید که ترس از تاریکی یک مسئله روان شناختی است که برخی از افراد با آن مواجه هستند نباید به خاطر ترس، احساس خجالت کرده یا خود را سرزنش کرد، مدیتیشن و تلقین نیز می‌تواند به شما کمک کند تا بر ترس خود غلبه کنید همچنین روان شناسان می توانند با تکنیک های درمانی جدید و بروز، کمک کنند تا این مشکل کم کم برطرف شود.

در پایان به شما توصیه می کنیم برای دانلود محصولات سایت و مشاهده مطالب جدید، به صفحه اصلی مراجعه کنید.

2 دیدگاه دربارهٔ «روش های اساسی برای رها یافتن از ترسیدن در تاریکی که چاره ساز است.»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا