خلاصه ابتدایی:
آیا روح انسان، بعد از مرگ در قالب حیوان قرار می گیرد؟ در برزخ سرگردان است؟ یا به کجا و در چه زمانی انتقال پیدا می کند؟ در این بخش از مطالب سایت ترسناک دانلود، شما را با شرایط روح انسان، بعد از مرگ و اتفاقات شگفت انگیز آن بیشتر آشنا می کنیم.
بدنه محتوا:
انتقال روح انسان، پس از مرگ به قالب انسانی دیگر و یا حیوان از نظر اسلام، باطل و مردود است روح پس از جدایی از بدن دنیایی در عالم برزخ در بدنی مثالی جای گرفته و تا آغاز قیامت از حیات برزخی برخوردار می گردد عالم برزخ که گاهی از آن به عالم قبر و عالم ارواح یاد شده، عالمی میان دنیا و آخرت است و دلیل وجود چنین عالمی، اشاره برخی آیات و روایات است البته سرنوشت انسان، پس از مرگ از مسائلی است که همواره ذهن بشر را به خود مشغول ساخته و او را در تکاپو و یافتن پاسخی قانع کننده و مستدل قرار داده است.
در میان مجموعه ای از تفسیرها از مرگ و انتقال روح، با تفسیری مواجه می شویم که به نظریه تناسخ مشهور است در این نظریه، سخن از قطع علاقه روح از یک بدن و تعلق آن به کالبد انسان دیگر و یا جانداری به میان آمده است این عقیده از زمان های قدیم در بعضی از مناطق جهان رواج داشته است برخی از حکمای هند و یونان نیز معتقدند که روح آدمی پس از خروج از کالبد نخست خود، وارد کالبدی دیگر می گردد که مناسب با خلق و خوى آن شخص است این دیدگاه در سراسر جهان طرفدارانی دارد در جهان اسلام نیز برخی از حکما و متکلمان و فرقه ها به گونه اى دیگر پیرو این عقیده شده اند در مناطق محدودی از جهان عرب به ویژه در سوریه و لبنان کنونی، فرقه ای منشعب از اسماعیلیه را می توان در سلک معتقدان به تناسخ دانست و تناسخ یکی از ویژگی های مشترک این فرقه ها در طول تاریخ بوده است از طرفی رهبران این گروه های افراطی به واسطه نگرشی که به تناسخ داشتند خود را امام، پیامبر و حتی خدا برای هواداران خود معرفی می کردند.
گویندگان به تناسخ، پنج دسته اند:
دسته اول: نسوخیه، که می گویند انسان، پس از مردن، روحش به بدنی دیگر تعلق مى گیرد اگر انسانی خوب باشد روحش به بدن نیکان و اگر انسانی بد باشد روح آن به بدن کفار تعلق مى گیرد.
دسته دوم: مسوخیه، که می گویند روح انسان، پس از مردن اگر از نیکان باشد به حیوانات پسندیده مانند: بلبل و قمرى و اگر از بدان باشد به حیوانات خبیثه مانند: سگ و خوک تعلق مى گیرد.
دسته سوم: فسوخیه، که مى گویند روح انسان، پس از مردن به نباتات مفیده مانند: گل ها و میوه ها یا نباتات تلخ و بدبو نظیر: حنظل و مانند آن به حسب نیکى یا بدى آن تعلق مى گیرد.
دسته چهارم: رسوخیه، که می گویند روح انسان، پس از مردن به جمادات، یعنی به طوری که نفوس خیّره به معادن ذی قیمت از قبیل جواهرات و نفوس شریره به معادن پست تعلق می گیرد.
دسته پنجم: معتقدند که روح انسان، ابتدا به جمادات و پس از آن به نباتات و بعد از آن به حیوانات و سپس به انسان تعلق مى گیرد.
این انتقال از نظر تناسخی ها مستمر و بی پایان است و در واقع بهشت و جهنم انسان در این نوع تفکر، همان انتقال به بدن های خوب و یا بد دیگر برای پاداش گرفتن و یا مکافات کشیدن است این گردش روح در بدن ها تا آن جا ادامه می یابد که روح تصفیه شده و به آسمان ها رفته تا در کالبد فرشتگان قرار گیرد و از ملائکه محسوب شود در صورتی که تناسخ از نظر اسلام، مردود و باطل است.
امام صادق (ع) فرمودند: معتقدان به تناسخ، راه دین را پشت سر انداخته و گمراهى را براى خود آراسته اند و نفس خود را در زمین شهوات به چرا وا داشته اند که بهشت و جهنمى نیست و قیامت نزد اینان، همان خروج روح از قالب خود و ورود به قالب دیگر است در ادامه از نظر اسلام، مرگ نقطه پایان حیات دنیوی و مفارقت روح از بدن مادی است و در این زمان است که روح با پیوستن به کالبدی مثالی در برزخ، حیاتی دیگر را آغاز می نماید و امام صادق (ع) در این باره نیز می فرماید: هنگامی که خداوند، روح مؤمنی را قبض می کند آن را در کالبدی همانند بدن دنیایی او قرار می دهد.
در این که انسان، پس از مرگ چه سرنوشتی پیدا می کند باید گفت: در واقع انسان دو مرگ و دو حیات را تجربه می کند و قرآن کریم این گونه به این موضوع اشاره دارد، آنها مى گویند: پروردگارا ما را دو بار میراندى و دو بار زنده کردى اکنون به گناهان خود معترفیم آیا راهى براى خارج شدن از دوزخ وجود دارد؟ بعضی از مفسران گفته اند: مقصود از دو بار میراندن و زنده کردن، میراندن در آخرین روز زندگى دنیا و زنده کردن در برزخ است و سپس میراندن از برزخ و زنده کردن در قیامت براى حساب است.
این مطلب را از دست ندهید. ⇦ (رویدادهایی که ۶۰ ثانیه قبل از مرگ تجربه خواهید کرد.)
برزخ چیست؟
برزخ، حد فاصل میان دنیا و آخرت مى باشد همان طور که در ابتدا توضیح داده شد یعنی عالم برزخ، گاهی از آن به عالم قبر و عالم ارواح یاد شده و عالمی میان دنیا و آخرت است که دلیل وجود چنین عالمی، اشاره برخی آیات و روایات است در آیاتی چند از قرآن کریم از حیات برزخی، پس از مرگ سخن به میان آمده است از جمله این آیه کریمه که می فرماید: و پشت سر آنان برزخی است تا روزی که بر انگیخته شوند.
از آیاتى که صریحا وجود چنین جهانى را اثبات مى کند آیات مربوط به حیات شهیدان است که بیان می کند: گمان نکن کسانى که در راه خدا کشته شده اند از مردگانند آنها زنده اند و نزد پروردگارشان روزى داده مى شوند نه تنها در مورد مؤمنان عالی مقامى همچون شهیدان، جهان برزخ وجود دارد بلکه درباره کفار طغیان گرى همچون فرعون و یارانش نیز وجود برزخ صریحاً در قرآن ذکر شده است که آنها (فرعون و یارانش) هر صبح و شام در برابر آتش قرار مى گیرند و به هنگامى که روز قیامت بر پا مى گردد فرمان داده مى شود که آل فرعون را در شدیدترین کیفرها وارد کنید.
همان گونه که اشاره شد آیات فوق علاوه بر این که حیات برزخی را پس از مرگ تأیید می کنند با اندکی تأمل می توانیم چگونگی حیات صالحان و گناه کاران را از مضمون این آیات دریابیم و روایات فراوانی به همین مضمون از ائمه اطهار (ع) نیز وجود دارد که مشتمل بر بیان کیفیت حیات برزخی انسان ها است در حدیثى از امام صادق (ع) نقل شده است که برزخ، همان عالم قبر است که پاداش و کیفر میان دنیا و آخرت است و به خدا ما بر شما نمى ترسیم مگر از برزخ و در حدیث دیگرى از امام صادق (ع ) در پاسخ به پرسشی در مورد ارواح مؤمنان، چنین می فرمایند: آنها در حجره هایى از بهشت قرار دارند از غذاهاى بهشتى مى خورند و از نوشیدنی هایش مى نوشند و مى گویند پروردگارا هر چه زودتر قیامت را بر پا کن و به وعده هایى که به ما داده اى وفا فرما.
نتیجه گیری:
البته عالم برزخ، منزلگاه موقت و تمهیدی برای روز قیامت و بهشت و جهنم جاودانه است در عالم برزخ به طور کامل به حساب کسی رسیدگی نمی گردد و نسبت به آنچه کرده است حکم و جزای قطعی صادر نمی شود و چگونگی عذاب و پاداش از تفاوت های این عالم با قیامت است و به نقل برخی از روایات، در این عالم است که گروهی از مؤمنان را که اعتقاد به حق داشتند و در دنیا مرتکب گناهی شده و توفیق توبه از آن را پیدا نکرده اند به عذاب برزخی دچار می نمایند تا وجودشان از گناه، پالایش نهایی شده و شایستگی ورود به بهشت را داشته باشند.
در پایان به شما توصیه می کنیم برای دانلود محصولات سایت و مشاهده مطالب جدید، به صفحه اصلی مراجعه کنید.